Julbo Brighter Than All

Tekst: Thomas De Boever

De bril die mijn twijfels deed verdwijnen

Als brildrager was ik, vreemd genoeg, altijd terughoudend om tijdens het sporten een zonnebril te dragen. De zonnebril zat in de weg, was storend en het zweet zorgde ervoor dat de bril nooit op zijn plek bleef zitten. Maar toen kwam Julbo met de BRIGHTER THAN ALL-collectie, en ik moet zeggen, ik ben aangenaam verrast.

Zijn de Eighties nu echt terug?

Deze speciale collectie biedt verschillende modellen die perfect passen bij diverse activiteiten en stijlen. Een van de modellen die meteen mijn aandacht trok, was de Fury. Niet alleen vanwege de naam die doet denken aan de bokskampioen Tyson Fury, maar ook vanwege de betrokken en radicale stijl. De kleuren van de brillen brengen me terug naar de gloriedagen van de jaren 80, het tijdperk van Miami Vice en die andere Tyson, Iron Mike.

Technische aspecten

Laten we ook naar de technische aspecten van de brillen kijken. De Fury heeft een cilindrisch scherm met een breed gezichtsveld en perfecte ventilatie, wat voor mij essentieel is tijdens het sporten. Deze bril is gemaakt voor snelheid en biedt een unieke stijl die me doet denken aan de energieke jaren 80.

Verschillende modellen

Het tweede model, de Edge, heeft de MagneFix-technologie, waardoor het verwisselen van lenzen snel en eenvoudig is, zelfs als de omstandigheden onverwacht modderig worden. De geventileerde lens zorgt voor verkoeling en het licht gebogen montuur houdt de bril stevig op zijn plaats, zelfs tijdens intensieve activiteiten.

En dan hebben we nog de Density, een exclusieve zonnebril die speciaal is ontwikkeld voor de Brighter than all-capsule. Ook hier zie je de gedurfde stijl en technische betrouwbaarheid terug. Deze limited edition belooft ongekende prestaties, maar voor mij is het vooral de perfecte pasvorm en het mooie uiterlijk dat me overtuigt.

Ga kijken en overtuig jezelf

Voor degenen die de brillen en de sportmannen erachter willen zien, heb ik goed nieuws. Je kunt ze deze zomer tegenkomen op verschillende trailrunningevenementen.

  • Marathon du Mont Blanc: 22-25/06/2023
  • Lavaredo Ultra Trail: 21-25/06/2023
  • Zugspitz Ultra Trail: 16-18/06/2023
  • Eiger Ultra Trail: 12-16/07/2023
  • UTMB: 1-3/09/2023
  • Grand Raid La Reunion: 19-22/10/2023
  • SachsenTrail: 22-25/06/2023
  • Grossglockner Ultra-Trail: 27-30/07/2023

Voor mij is het tijd om zonder twijfel te genieten van mijn avonturen, met een bril die echt bij me past. De modellen beginnen aan een prijs vanaf 110€ meer info op  https://www.julbo.com/fr_be/