Sinds 2021 ontwerpt MOOV360, het Belgische merk van tijdloze technische sportkleding, duurzame, technische kleding voor sporters. MOOV360, opgericht door Daphné Dulait, een gepassioneerde sportster, heeft naam gemaakt met haar hardloopkleding en fietsassortiment, waarbij duurzaamheid, comfort en gevoel voor stijl worden gecombineerd.

De zomer 2023 ALTTITUDE collectie, het resultaat van een samenwerking met de Zwitserse grafisch ontwerpster Louise Janssen, is geïnspireerd op bergen, weidse ruimtes en buitensporten. De naam Alttitude verwijst naar de houding van sereniteit en respect die je kunt vinden op hoogte, tegenover de bergen en hun onmetelijkheid.

Gemaakt van visnetten

Moov360 ontwerpt stukken waarbij gebruik wordt gemaakt van visnetten. Daphné Dulait begon met de observatie dat alleen al de textielindustrie verantwoordelijk is voor 20% van de wereldwijde watervervuiling. Daarnaast wordt er jaarlijks meer dan 640000 ton afval in de oceanen gedumpt.

MOOV360 ontwerpt haar stukken in Econyl®️-nylon, een gerecycled garen gemaakt van visnetten, postindustrieel afval en tapijtpluis.

Duurzaamheid en comfort

MOOV360 doet er alles aan om het milieu te respecteren, maar het succes is ook te danken aan het comfort van de producten. Bustehouders, leggings, t-shirts… de hele collectie is ontworpen tot in het kleinste detail, rekening houdend met de echte behoeften van sporters. Platte naden om beweging niet te belemmeren, meerdere zakken om makkelijk op te bergen, zelfsluitende ritsen… Zoveel details die de reputatie uitmaken van het merk dat comfort op de eerste plaats zet, altijd met stijl en toewijding.

De topjes zijn lichtgewicht voor een tweede-huid-effect en sneldrogend.

De fietsoutfits daarentegen zijn ontworpen om urenlang comfortabel in het zadel te zitten.


moov360.com