HOKA® kondigt zijn nieuwste trailschoen, de Tecton X aan. De Tecton X is de eerste met koolstof beklede schoen in HOKA’s trailfamilie en biedt een innovatief, dubbel bekleed ontwerp in combinatie met een kenmerkende tussenzool met dubbele dichtheid, voor meer kracht en precisie in je run. 

Parallelle platen, ongeëvenaard tempo

De nieuwe Tecton X is vernoemd naar de tektonische platen van de aarde, die de inspiratie vormden voor het ontwerp van de koolstofplaten – klaar om de wereld van trailrunning op te schudden! De innovatieve tussenzool heeft twee koolstofplaten die parallel aan elkaar zijn geplaatst en in de lengterichting van teen tot hiel lopen. Het unieke ontwerp zorgt voor een voortstuwende, soepele pas en maakt dynamische bewegingen op technische trail-oppervlakken mogelijk. Deze primeur van dubbele parallelle koolstofvezelplaten zorgt daarnaast voor een aanzienlijk ondersteunend gevoel onder de voet, wat cruciaal is voor ons lichaam om een oneffen terrein op de trails aan te voelen.

Gretchen Weimer, Vice President of Product bij HOKA: “We zijn erg blij met het debuut van de Tecton X, die koolstofplaattechnologie op een werkelijk ongekende manier naar de trail brengt. We zijn er trots op dat we deze innovatieve doorbraak kunnen delen met sportievelingen overal ter wereld die klaar zijn om hun trailruns naar een hoger én sneller niveau te tillen. De Tecton X is een sterk voorbeeld van de stappen die HOKA blijft zetten op vlak van het integreren van onverwachte, prestatiegerichte technologie in onze productlijn, met als einddoel om hardlopen gemakkelijker te maken voor iedereen.”

Seismische snelheid

De Tecton X, de snelste trailschoen in de lijn van HOKA, is voorzien van een ProFlyX™-tussenzool, die een intelligente demping met dubbele dichtheid biedt. Dankzij het ontwerp met een zacht, lichtgewicht schuim direct onder de voet met een stevigere laag eronder, ervaren hardlopers een energieke en responsieve afzet, terwijl ze toch bij elke stap een gedempte en ondersteunende landing maken. De combinatie van de kenmerkende HOKA-demping met dubbele dichtheid en dynamische, parallelle koolstofvezelplaten zorgt voor een onbetwist snelle rit, terwijl de voet toch zacht blijft. Dit maakt de Tecton X een ideale keuze voor zowel up-tempo training als wedstrijddagen.

Het bovenwerk is afgewerkt met jacquard mesh, zodat lopers kunnen genieten van nauwsluitend comfort en veiligheid rond de middenvoet. De toevoeging van een sokvoering zorgt voor extra demping en comfort bij het instappen. De buitenzool maakt gebruik van Vibram® Megagrip met Litebase-constructie, ontworpen om extra vertrouwen te geven bij het lopen op uitdagend terrein met een minimaal gewicht. De 4 millimeter-lamellen bieden extra bescherming tegen stenen en puin.

De Tecton X is vanaf 15 mei 2022 te koop op HOKA.com en via lokale partners aan een adviesprijs van €200.

Meer informatie via Hoka.com