Polar, al bijna 50 jaar leider op het gebied van sport- en fitness ‘wearables’, heeft de Polar Vantage V3 aangekondigd. Met de geheel nieuwe Polar Elixir™-biosensor meettechnologie is het Polar’s meest vooruitstrevende sporthorloge. Dit horloge, met een nieuw prachtig Scandinavisch ontwerp, biedt uiterst precieze gegevens en persoonlijke begeleiding aan elke sporter die het maximale eruit wil halen.

De Polar Vantage V3 is uitgerust met de nieuwe Polar Elixir™ biosensor meettechnologie en meet een groot aantal belangrijke lichaamsfuncties – zoals cardiovasculaire activiteit, autonoom zenuwstelsel en lichaamstemperatuur – en zet dit om in digitale gegevens en inzichten die onder andere bloedzuurstofsaturatie, huidtemperatuur en de elektrische signalen van het hart met pols-ECG omvatten. Daarnaast is de Vantage V3 uitgevoerd met de Polar’s Gen-4 OHR technologie. Dit is Polar’s meest geavanceerde en nauwkeurige optische hartslagmeting tot nu toe.

De nieuwste uitbreiding van de populaire Polar Vantage V serie van premium sporthorloges blijft essentiële tools bieden om sporters te helpen hun talent en vastberadenheid optimaal te benutten op weg naar topprestaties. Het horloge beschikt over een prachtig, opvallend scherp AMOLED touchscreen scherm met hoge resolutie, dual-frequency GPS, offline kaarten en een nieuwe processor die de soepelste en snelste prestaties ooit in een Polar horloge levert.

“Voor atleten die hun doelen stellen en daar stap voor stap naar toe werken, is deze kennis in combinatie met persoonlijke begeleiding essentieel om vooruitgang te boeken,” zegt Polar CEO Sander Werring. “Het niveau van inzichten en nauwkeurigheid die de Polar Elixir™ biosensor technologie biedt, is het resultaat van jarenlange R&D en laat nu zien hoe Polar’s ​​toewijding aan innovatie niet alleen gevolgen heeft voor zijn eigen producten, maar voor de wearables-industrie als geheel.”

Meet meer biomarkers dan ooit tevoren

Polar Elixir™ biosensortechnologieën zijn het resultaat van Polar’s langdurige betrokkendheid aan sportwetenschap, onderzoek en innovatie. Dit innovatieve platform voor sensortechnologie meet meer informatie van het menselijk lichaam dan ooit tevoren, om een breder scala aan nauwkeurige fysiologische en mechanische gegevens te bieden. Dit versterkt tevens de mogelijkheden van de Polar’s Smart Coaching-algoritmen, waardoor gebruikers nog meer voordeel halen uit het meest uitgebreide pakket van trainings- en hersteltools op de markt.

Polar Elixir™ is het platform dat de basis zal vormen voor alle toekomstige Polar producten. Deze eerste uitvoering brengt al opmerkelijke verbeteringen met zich mee, zoals de meest nauwkeurige optische hartslagmetingen in een Polar horloge tot nu toe. Samen met algoritmeverfijningen minimaliseert de herontworpen sensorstructuur lichtlekkage, vermindert de verstoringen veroorzaakt door armbeweging, en verbetert de energie-efficiëntie. Dit levert 25% meer nauwkeurigheid in veel van de meest populaire sporten, waaronder hardlopen en fietsen.

Naast de aanzienlijk verbeterde OHR-sensor brengt Polar Elixir™ ook oximetrie technologie om de zuurstofverzadiging in het bloed te meten, een cruciale indicator bij het trainen op hoogte. In een samenwerkingsstudie met de Sport Product Testing groep aan het Canadian Sport Institute in Calgary, Alberta, Canada, werd de Polar SpO2-sensor, aangedreven door Polar Elixir™, gevalideerd met behulp van International Organization for Standardization (ISO) protocollen. Deze worden doorgaans gebruikt bij de ontwikkeling van medische apparaten. De resultaten toonden aan dat de Polar SpO2-sensor waarden genereerde met een ‘root mean square’ fout van minder dan 3,5% in vergelijking met dat van in de handel verkrijgbare vingertop pulsoximeters.

Dankzij Polar Elixir™ en de ingebouwde pols-ECG-sensor, is het mogelijk met de Polar Vantage V3 binnen 30 seconden een elektrocardiogram maakt, waarmee de elektrische signalen van het hart worden gemeten. De professionele herstelfuncties, zoals de Orthostatic Test om het potentieel van Polar Recovery Pro™, geeft de gebruiker inzicht in zijn algehele gezondheid zodat het makkelijker wordt om te beoordelen hoe hard er die dag getraind kan worden en hoe het herstel te optimaliseren is. 

Bovendien detecteert de Polar Vantage V3 dankzij de ingebouwde thermometer van Polar Elixir™ automatisch de huidtemperatuur van gebruikers ‘s nachts, waardoor bruikbare inzichten worden verkregen. Vrouwen kunnen deze inzichten in huidtemperatuur bijvoorbeeld gebruiken om een beter inzicht te krijgen in het specifieke stadium binnen hun menstruatiecyclus.

Polar Elixir™ is het resultaat van jarenlang R&D, gesteund door wetenschap om een persoonlijke begeleidingstool te bieden dat nog niet op deze manier bestond”, vervolgt Werring. “Het niveau van inzicht en nauwkeurigheid dat Polar Elixir™ biedt, benadrukt hoe de betrokkenheid van Polar aan innovatie niet alleen van invloed is op zijn producten, maar op de hele wearables industrie.”

Functioneel ontwerp, krachtige prestaties

Het prachtige ontwerp heeft een mooie mix van functionaliteit en elegantie. Geïnspireerd door Polar’s Scandinavische roots, heeft de Vantage V3 een volledig nieuw ontwerp, dat ideaal is voor zowel sportprestaties als dagelijks gebruik. Het horloge beschikt over een helder 1,39-inch AMOLED-touchscreen, dat dichter bij de randen is uitgebreid, waardoor gebruikers een groter weergavegebied krijgen: het grootste scherm op een Polar-horloge tot nu toe. Met 462ppi ziet de inhoud er indrukwekkend scherp en levendig uit.

De aluminium rand voelt rondom licht en elegant aan. Vijf robuuste, handschoenvriendelijke knoppen maakt het horloge gemakkelijk te gebruiken tijdens intensieve trainingen, zwemmen en duursporten en het geeft toegang tot de belangrijkste functies. Voor het eerst in de Vantage V-serie is de nieuwe Polar Vantage V3 volledig compatibel met standaard 22 mm polsbandjes, wat betekent dat er geen aanpassingen nodig zijn.

Polar Vantage V3 levert heeft een CPU-snelheid die 129% sneller is dan Vantage V2 en 32 GB intern geheugen. De dual frequency GPS meet afstanden nauwkeuriger en met minder interferentie van gebouwen en slecht weer. Zelfs met het grotere en helderdere scherm biedt Vantage V3 een batterijduur die dagenlang meegaat. Gebruikers kunnen tot 140 uur sporten met GPS en continue optische hartslagmeting zonder opladen, en tot acht volledige dagen in horlogemodus met continue hartslagmeting.

Voor wat meer avontuurlijke gebruikers is de Vantage V3 uitgerust met offline kaarten, zodat ze hun training vooraf kunnen plannen om altijd hun weg te vinden. Functies zoals track-back, turn-by-turn begeleiding in combinatie met Komoot, en Hill Splitter™ stellen gebruikers in staat op elke plek te trainen. Het AMOLED-display met zijn verbeterde scherpte maakt de ervaring met offline kaarten gebruiksvriendelijk, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden.

Voor iedereen die zich gedraagt als een atleet

Met meer dan 150 ingebouwde sportprofielen is Polar Vantage V3 een perfect hulpmiddel voor atleten en fitnessliefhebbers die verschillende sporten en activiteiten beoefenen. Het zit boordevol met activiteiten-, training-, herstel- en slaapregistratietools.

Fitnessbeoordelingstools, zoals Hardloop en fietstests, maken het voor gebruikers gemakkelijk om hun VO2max, vermogen en hartslagzones goed in te schatten, zodat ze altijd trainen met de juiste intensiteit, zonder te veel of te weinig te doen.

Voordat ze aan hun volgende trainingssessie beginnen, kunnen gebruikers hun huidige conditie beoordelen met een volledige reeks geavanceerde hersteltools. Op deze manier kunnen ze op elk moment hun trainingsplan naadloos afstemmen op de staat van hun lichaam, waardoor het risico op overtraining wordt verminderd en optimale prestaties worden bevorderd.

De Polar Vantage V3 heeft een lange batterijduur en is niet leeg aan het einde van de dag. Tijdens het slapen houdt de Vantage V3 het herstel ‘s nachts in de gaten met behulp van de meest geavanceerde reeks tools voor slaapregistratie, waaronder SleepWise™, Nightly Recharge™ en Sleep Plus Stages™.

Het bijhouden van vooruitgang is ook eenvoudig. Gebruikers kunnen alle gegevens en inzichten die de Polar Vantage V3 vastlegt zien in de gratis Polar Flow-app en door in te loggen op de website. Met Polar Flow kunnen ze verschillende aspecten van hun fysieke activiteit, fitheid en gezondheid analyseren, hun doelen stellen en hun voortgang bijhouden. Door gebruik te maken van inzichten in training, slaap en herstel kunnen atleten hun goed in de gaten houden.

De Polar Vantage V3 en zijn verbeterde biosensor-technologie, samen met zeer nauwkeurige, op wetenschap gebaseerde Polar-algoritmen, bieden de beste persoonlijke begeleiding op het gebied van sport en fitness, en benadrukken hoe de betrokkenheid van Polar is op het gebied van innovatie. Niet alleen met de invloed heeft op zijn producten, maar op de gehele wearables-industrie.

Beschikbaarheid en prijs

Klanten wereldwijd kunnen de Polar Vantage V3 vandaag al vooraf bestellen op Polar.com en geselecteerde retailers voor € 599,90. Beschikbaar in drie kleurvarianten: Night Black, Sky Blue en Sunrise Apricot. Bestellingen worden verzonden op 25 oktober. Beschikbaarheid in winkels begint op 25 oktober.

Een gecombineerde set van de Polar Vantage V3 met de Polar H10 hartslagmonitor is ook mogelijk en kost € 649,90.