Polar introduceert the Pacer Series: twee hardloophorloges met krachtige trainingtools en herstelfuncties

Polar Electro lanceert Polar Pacer en Polar Pacer Pro, twee hardloophorloges die zowel beginnende als ervaren hardlopers de benodigde tools en inzichten bieden om kilometers bij te houden en hen waardevolle informatie over hun training tonen.

Beide horloges zijn speciaal ontworpen voor hardlopers en uitgerust met verschillende functies die kenmerkend zijn voor Polar. Met behulp van deze nieuwe functies biedt de Polar Pacer serie persoonlijke begeleiding en ondersteuning tijdens de reis van iedere hardloper: vanaf de eerste kilometer tot de marathon en daarna. 

“Hardlopen is een erg populaire en geliefde sport die nog steeds aan een opmars bezig is. We zien bijvoorbeeld dat één vierde van alle trainingen die onze gebruikers registreren bestaat uit een run. Bij Polar doen we er alles aan om de begeleiding en ondersteuning te bieden die nodig is voor het nastreven van een gezonde en actieve levensstijl. We leveren daarom een paar prachtige hardloophorloges, elk met een helder scherm, een volledig nieuw high-performance hardware platform, onze wereldberoemde polshartslagmeting en krachtige trainingstools voor een niet te evenaren hardloopervaring”, aldus Sander Werring, CEO van Polar Electro. “De productnaam Pacer kent een lange weg in onze geschiedenis. Enkele tientallen jaren geleden was het een revolutionaire hartslagmeter voor hardlopers en we bouwden voort op deze heritage om een nieuwe productlijn te creëren die alles bundelt wat we weten over hardlopen”, voegt hij eraan toe.

Polar Pacer Pro:  voor zij die beter willen worden in hardlopen

Ieder aspect van de Polar Pacer Pro is ontworpen met de hardloper als uitgangspunt. Het horloge is ultralicht, heeft een krachtige processor en bevat geavanceerde trainingstools die ervaren hardlopers helpen bij het verbeteren van hun prestaties. De levensduur van de batterij biedt bij het volledig inschakelen van GPS en hartslagmeting tot 35 uur training.

Het compacte ontwerp van de Polar Pacer Pro voel je nauwelijks om je pols en biedt maximaal comfort zowel tijdens het hardlopen als daarna. De ergonomische super-grip buttons zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. De aluminium rand voegt daarbij een elegante touch toe.

Dankzij het heldere, energiezuinige MIP (memory-in-pixel), reflecterende kleurendisplay kunnen hardlopers hun statistieken onder alle weersomstandigheden goed bekijken. Het ultradunne Corning Gorilla Glass 3.0 scherm zorgt voor maximale duurzaamheid. De nieuwe processor zorgt dankzij de snellere verwerking voor een soepelere, krachtigere gebruikerservaring en betere prestaties.

Met de barometer in de Polar Pacer Pro meten hardlopers automatisch hun vermogenscurve vanaf de pols. Dit houdt in dat de inspanning die nodig is voor ieder segment direct gevolgd kan worden. Zo kan de hardloper altijd op de juiste intensiteit lopen en sterk eindigen. 

Polar Pacer Pro wordt geleverd met de innovatieve SHIFT ™ adapter. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig het uiterlijk van hun horloge aanpassen met ieder standaard 20 millimeter polsbandje met quick release spring bars.

Polar Pacer: voor zij die de hardloopmicrobe te pakken willen krijgen

De Polar Pacer is het ultieme hardloophorloge voor startende hardlopers. Het geeft met behulp van de meest essentiële functies de eenvoud van het hardlopen als geen ander weer. Daarbij heeft het horloge alle tools rondom training, slaap en herstel die nodig zijn om opslag verliefd te worden op de sport. 

Door te beginnen met de nieuwe wandeltest kunnen beginnende en onervaren hardlopers hun aerobe conditie gemakkelijk schatten op basis van hun VO2max – hét cijfer dat aantoont hoeveel zuurstof het lichaam kan opnemen en gebruiken tijdens het sporten – door een wandeling van vijftien minuten te maken op een vlakke ondergrond. 

De Polar Pacer biedt een grote verscheidenheid aan functies om hardlooptrainingen te begeleiden, ondersteunen en personaliseren. Hij helpt letterlijk van iedere run een goede run te maken, tegenslagen te voorkomen die op hun beurt kunnen leiden tot blessures en demotivatie en een nieuw niveau van fitheid te bereiken. Polar Pacer heeft veel overeenkomsten met de Polar Pacer Pro op het gebied van ontwerp en functies, zoals het MIP-scherm en het ultradunne Corning Gorilla Glass 3.0-scherm. Hij is licht, dun, eenvoudig te gebruiken en esthetisch aantrekkelijk, met super-grip buttons voor een nog betere gebruikerservaring. Hij beschikt over hetzelfde hardwareplatform en dezelfde krachtige processor, die zorgen voor een prettige en soepele gebruikerservaring.

Een ongeëvenaarde hardloopervaring


Polar Pacer en Polar Pacer Pro beschikken over alle functies die iedere hardloper nodig heeft om trainingen en wedstrijden te plannen, bij te houden en te analyseren. Deze nieuwe hardloophorloges maken gebruik van de eigen algoritmes van Polar. Op deze manier stopt Polar alle krachtige trainings- en hersteltools in één pakket die nodig zijn voor een ongeëvenaarde hardloopervaring. 

 • Running essentials: alles wat hardlopers nodig hebben van start tot finish, zoals tempo, tijd, rondetijden en een stopwatch
 • Gefaseerde trainingsdoelen: gebruikers kunnen verschillende trainingen plannen op basis van hartslag- en snelheidszones voor begeleide runs, of eenvoudige doelen stellen zoals ‘dertig minuten hardlopen’
 • Meerdere hardloopprofielen: of er nu in de stad of op de baan wordt hardgelopen, gebruikers kunnen specifieke instellingen definiëren voor verschillende soorten runs, zoals trailrunning, atletiek en indoor hardlopen
 • Route registratie: de ingebouwde GPS die nauwkeurige snelheids- en afstandsmetingen biedt om elke stap en track overal te volgen.
 • Prestatietest hardlopen: een maximale inspanningstest om de VO2max, het fitnessniveau, de maximale hartslag te schatten en de hartslag-, snelheids- en vermogenszones te personaliseren.
 • Wandeltest: een test om de aerobe conditie in te schatten door een stevige wandeling van vijftien minuten op een vlak pad te maken
 • Running Index: na iedere run krijgen gebruikers een score op basis van de relatie tussen hartslag en snelheid, waarmee ze kunnen zien hoe hun prestaties zich ontwikkelen
 • Slaaptrackfuncties: met de slaap- en herstelfuncties, waaronder Nightly Recharge ™ en Sleep Plus Stages™, houden gebruikers automatisch de kwaliteit en duur van de slaap bij en zien ze hoe goed kun lichaam herstelt
 • Muziekbediening: gebruikers kunnen verbinding maken met verschillende muziek-apps op hun telefoon zodat ze door afspeellijsten kunnen navigeren en het volume kunnen aanpassen
 • Smartwatch-functies: huidige en voorspelde weersomstandigheden, pusmeldingen en de mogelijkheid om verbinding te maken met hardloopapps
 • Ultralange batterijduur: tot 35 uur trainingstijd met volledige GPS- en HR-tracking ingeschakeld en tot honderd uur (zeven dagen) in energiebesparende modus.


Prijzen en beschikbaarheid
De Polar Pacer Pro kost je €299,90, de Polar Pacer is de jouwe voor €199,90

Meer info via Polar.com