In de winter dankt Verbier in Wallis zijn reputatie en bezoekersaantallen voornamelijk aan het uitzonderlijke ski- en freeridegebied. Maar tijdens het zomerseizoen trekt het resort vakantiegangers aan die op zoek zijn naar nieuwe energie, een band met de natuur, adrenaline en buitenavonturen. Dit is vooral te danken aan het eclectische programma van activiteiten en evenementen: mountainbiken natuurlijk, maar ook racefietsen, e-biken, trailrunning, wandelen, via ferrata, klimmen, alpinisme, yoga, golf, tennis en zelfs padel! In dit artikel richten we ons op drie hoogtepunten die de maand augustus in Verbier en het Val de Bagnes inluiden.

Voor wielerliefhebbers – ‘Tour des Station’, 1 tem 6 augustus

In vijf edities heeft de Tour des Stations al meer dan 30 toeristische bestemmingen aangedaan, deelnemers van meer dan 50 nationaliteiten verwelkomd en meer dan 3.500 deelnemers getrokken. Ongeacht de lengte van de route, worden deelnemers vooral gedreven door de belofte om exceptionele resorts te verbinden in een adembenemende omgeving! Een van de meest opmerkelijke kenmerken van deze wielerrace is de unieke uitdaging: het meten van jezelf met het hoogteverschil van de Mount Everest in slechts één dag! Toch heeft iedereen de vrijheid om “hun eigen top” te beklimmen uit de zes beschikbare routes, die beginnen in Le Châble en eindigen in Verbier.

De Tour des Stations op één dag: MedioFondo (74 km – 2.900 m D+) / GranFondo (133 km – 4.700 m D+) / SuperFondo (185 km – 6.800 m D+) / UltraFondo De Everest (242 km – 8.848 m D+)

De meerdaagse Tour des Stations: Ultimate 555 (555 km en 17.000 m D+) / Ultimate 1000 (1.000 km en 26.000 m D+)

www.tourdesstations.ch

 

Het mekka van e-mtb, 10 -13 augsustus

Het Verbier E-Bike Festival opent deze zomer voor de 5e keer zijn deuren! Vier dagen lang zullen Verbier en het Val de Bagnes bruisen van de E-Bike-activiteiten, met een gevarieerd programma om het concept te ontdekken en de E-Bike uit te proberen in een buitengewone omgeving en onder professionele begeleiding. Het programma omvat onder andere testmogelijkheden van verschillende merken, gastronomische ritten, ontdekkingstochten, entertainment, activiteiten voor gezinnen en de Bosch E-MTB Challenge. Voor meer informatie en inschrijvingen kun je terecht op: www.verbierebikefestival.com

Spartan Race, een uniek evenement voor atleten op zoek naar een extreme ervaring. 2 & 3 september

De Spartan Race is terug in Verbier voor een weekend vol spektakel, inspanning en extreme emotie. Het breekt met de codes van de moderniteit door zijn inspiratie te halen uit een oude methodologie gebaseerd op inspanning. Dit evenement sluit perfect aan bij de waarden van Verbier – Pure Energy – en staat voor het overtreffen van jezelf in een uitzonderlijke alpine omgeving.

In het weekend van 2 en 3 september worden de 4000 verwachte deelnemers verdeeld in vier categorieën:

Sprint: een vijf kilometer lange race met twintig hindernissen, het kenmerkende evenement, een snel avontuur dat deelnemers over ruw terrein voert en bedoeld is voor Spartan Race-nieuwelingen of Spartanen die voor het eerst meedoen. Het is de verplichte stap in de Spartaanse wereld. De Sprint is een race die in aanmerking komt voor de Spartan Trifecta.

Super: Dit is een hindernisrace van 10 kilometer met 25 hindernissen die snelheid, uithoudingsvermogen en technische vaardigheid combineren. Het Super-formaat is ontworpen om het fysieke en mentale uithoudingsvermogen op verschillende terreinen uit te dagen en te testen. Dit format komt in aanmerking voor de Spartan Trifecta.

Beast: 21 km/30 hindernissen; dit is de zwaarste race wat betreft hellingsgraad en techniciteit.

Kids: een race om kinderen kennis te laten maken met de Spartaanse wereld en hen te inspireren om te dromen van onvergetelijke avonturen.

De start en het evenementendorp worden opgezet in Périn (naast het Sportcentrum). Sommige routes lopen van Verbier (1500 m) tot de Col de la Croix-de-Cœur op 2173 m (aan de voet van de Pierre Avoi), met adembenemende uitzichten op het Combins-massief.

Bezoek www.ch.spartan.com voor meer informatie.