Hou je van uithoudingssporten zoals lopen, fietsen of triatlon? En verg je daarbij het uiterste van zowel lichaam als uitrusting? Om er zeker van te zijn dat je alles perfect ziet, mag een hoogwaardige sportbril in elk geval niet ontbreken. Evil Eye heeft een knap gamma aan verschillende sportbrillen. Twee modellen verdienen een beetje extra aandacht. 

Vistair-x en vistair-y

De twee sportmodellen vistair-x en vistair-y werden speciaal ontworpen voor uithoudingssporters die lang in de buitenlucht vertoeven. Ze zijn licht, glijden niet van je gezicht en staan garant voor een zo groot mogelijk gezichtsveld.

Daarnaast bieden ze op elk moment een optimaal zicht en comfort, welke sport je ook beoefent. Licht materiaal is een absolute must voor uithoudingssporters. Want voor wie lange afstanden moet afleggen, telt letterlijk elke gram. Met een gewicht van amper 27 gram valt de vistair vast in de smaak bij veeleisende atleten. Het montuurloze design is niet alleen het geheim achter het extreem lage gewicht van de vistair, maar verzekert de drager ook van een extreem breed gezichtsveld.

Hoe zwaar uw training of wedstrijd ook is, zweet is nooit een probleem voor de vistair. Door de unieke structuur op de brillenpootjes en het zachte neuskussentje met twee standen dat zich aanpast aan de vorm van je neus, glijdt je bril nooit af. Om brildragers een perfect zicht te bieden tijdens het sporten, biedt evil eye diverse opties aan om de vistair aan ieders specifieke behoeften aan te passen.

LST-technologie

Dankzij de hoogwaardige LST® filtertechnologie garandeert de vistair op elk moment een perfect zicht én 100% bescherming tegen UV A-, B- en C-stralen! 

LST® zorgt voor een scherper contrast en een nauwkeurige blik op de omgeving, waardoor je mogelijke obstakels in een oogwenk opmerkt. Daarnaast neutraliseert de technologie extreme schommelingen in de lichtsterkte. Op die manier raken uw ogen niet vermoeid en kan je je beter concentreren.

Tijdens lange trainingen passen de LST® VARiO glazen zich vlot en automatisch aan een wisselende lichtinval en veranderende weersomstandigheden aan.

Filtertechnologieën

Bij alle modellen van evil eye sport eyewear zijn de glazen in een handomdraai te verwisselen, afhankelijk van de lichtinval, de weersomstandigheden en de sportdiscipline. Het verschil tussen de glazen zit in de tint en de gebruikte technologieën:

– LST® neutraliseert extreme lichtschommelingen en biedt op elk moment een uitstekend zicht. Bovendien stelt deze technologie het contrast scherper. Op die manier zijn vermoeide ogen verleden tijd en neemt het concentratievermogen toe.

– VARIO glazen met fotochromische technologie passen zich snel, vlot en automatisch aan een wisselende lichtinval aan.

– Polarized zorgt voor minder weerspiegelingen op glanzende oppervlakken, zoals water, ijs en sneeuw.

Evil Eye

Evil Eye is een onderdeel van Silhouette International. Het familiebedrijf met hoofdkantoor in Linz (Oostenrijk) ontwikkelt en produceert al meer dan 25 jaar uiterst functionele sportbrillen. Alle Evil Eye-sportbrillen worden geproduceerd in Oostenrijk en kunnen worden uitgerust met corrigerende glazen (die eveneens in Linz worden gemaakt), aangepast aan ieders specifieke behoeften. Silhouette International telt zo’n 1600 werknemers wereldwijd, beschikt over twee eigen fabrieken (in Oostenrijk en Tsjechië) en baat filialen uit in dertien landen. 

www.evileye.com