Net toen we dachten dat het model achterhaald was door de komst van de Pulsar Trail in het gamma van Salomon, maakt de Sense Ride zijn comeback in een vijfde versie. Ik draag ze nu al een paar weken, dus hierbij onze eerste indrukken van dit nieuwe model. Het aantrekkelijke ontwerp voegt een vleugje plezier toe aan elke run en het is een waar genoegen om terug te zijn met dit emblematische model van het merk!

De evolutie van de Sense Ride

De Sense Ride-serie werd gelanceerd in 2017 en betekende een keerpunt voor Salomon. Het was de eerste trailrunningschoen van het merk waarin de Sensefit-technologie was geïntegreerd met de Contagrip-terreinzool, die een meer op maat gemaakte pasvorm en een toegankelijker prijspunt voor hardlopers in het middensegment bood.

Vroege versies van de Sense Ride werden goed onthaald vanwege hun uitstekende prestaties op bergachtig terrein. Sommige lopers vonden echter dat ze onhandig konden aanvoelen op gladdere paden en onverharde wegen. Desondanks werden het robuuste gevoel en de 8 millimeter drop door veel lopers gewaardeerd. Met elke nieuwe versie heeft Salomon geprobeerd om deze aspecten te verbeteren, met behoud van de eigenschappen die de Sense Ride zo populair maakten. Als gevolg daarvan is dit model geëvolueerd van een schoen die meer aanvoelt als een wandelschoen naar een veelzijdige, uitgebalanceerde trailschoen die overweg kan met verschillende soorten terrein.

Karakteristieken van de Sense Ride 5

De Sense Ride 5 is de nieuwste in deze evolutie. Deze schoen is ontworpen als allrounder, geschikt voor alle soorten afstanden en trails. Of het nu nat, hard en rotsachtig terrein is, of bospaden, hij is gemaakt om het allemaal aan te kunnen. Je kunt niet overal heel goed in zijn, dus is hij overal gemiddeld.

Kenmerken

– Prijs: 130€

– Gebruik: alle types terrein, alle afstanden

– Drop: 8millimeter

– Gemiddeld tot smalle teendoos

– Neutrale stabiliteit

– Gemiddelde demping

Op het terrein

De Sense Ride 5 ziet er niet alleen goed uit, ze voelen ook goed aan. Kenmerken van deze schoenen zijn de Contagrip en het Quicklace-systeem.

Qua design herken je het model meteen: de zigzag op de zijkant, het silhouet van de schoen, er is geen twijfel mogelijk dat het een Sense Ride is met een extra look.

Lopend kan het in eerste instantie verrassend lijken. In feite lijken ze een beetje hard, maar zodra je kilometers begint te maken, voel je meteen de tonus van de zool. Je krijgt een goed gevoel voor de grond aan de voorkant van de zool, soms een beetje te veel als je een voornamelijk op de voorvoet loopt.

Hij is ontworpen om overal goed te zijn, en dat voel je. Of je nu op asfalt loopt, op kleine (droge) paadjes of in het bos, het is een veilige schoen. Een echte urban-trailschoen.

Ik heb wel één bedenking over de pasvorm. Ik heb dunne voeten en al mijn Salomon schoenen hebben dezelfde maat. Hier vind ik de maat en pasvorm een beetje krap, dus ik zou aanraden om minstens één maat groter te gaan om echt comfortabel te zitten.

Als je op zoek bent naar een veelzijdige, allround schoen voor droog terrein, waarmee je kunt wandelen en trailrunnen… dan is dit de schoen voor jou. Als je een fan bent van het Sense Ride model, dan behoudt de vijfde editie het succes van het model en voegt er een paar nieuwe functies aan toe: een meer ademend en bestendig bovenwerk, Energy Foam dempingsschuim (+4mm) en verbeterde grip.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *