De nieuwe Suunto Vertical is een paar weken geleden gearriveerd en is voorbestemd om furore te maken in de wereld van trailrunning. Met zijn elegante design, ongeëvenaarde precisie en functies van topklasse is het Finse merk terug in de race voor horloges voor liefhebbers van buitensporten. Suunto, bekend om zijn sporthorloges en precisie-instrumenten, heeft alles wat je nodig hebt om je op je wildste avonturen te vergezellen.

Een paar weken om onze pols geven we je een voorproefje van wat dit nieuwe model te bieden heeft, voordat we binnenkort een volledige review van het Titanium Solar-model geven.

Discreet design

De Suunto Vertical is de perfecte combinatie van robuustheid en design. Met zijn minimalistische wijzerplaat en slanke rondingen, heeft het een verfijnde look die past in elke omgeving, van kantoor tot op het parcours.

Afwerking

De veelzijdige look maakt hem eenvoudig en onopvallend. Wat de Suunto Vertical echter bijzonder maakt, is zijn grotere spanwijdte, waardoor hij een veel langere batterijlevensduur heeft en de mogelijkheid om een groter scherm te integreren, wat erg praktisch is voor het bekijken van de geïntegreerde kaarten.

De robuuste constructie maakt hem bestand tegen schokken en water (tot 100m), zodat we met vertrouwen het meest veeleisende terrein kunnen trotseren.

Een (bijna) oneindige autonomie

De Suunto Vertical kan tot 60 uur werken in de meest nauwkeurige geolocatiemodus.

Dit neemt toe tot 90 uur in de Endurance-modus, wat al ruim voldoende is. De autonomie kan in deze modus zelfs oplopen tot 120 uur. Alleen de Tour-modus vermindert de nauwkeurigheid aanzienlijk, omdat deze modus slechts elke tien minuten een positie registreert. Dit geeft een batterijlevensduur tot 500 uur, waarbij deze modus alleen voor expedities wordt gebruikt.

De Titanium Solar versie, met zijn oplaadsysteem op zonne-energie, verlengt de levensduur van de batterij met 30% bij voldoende blootstelling aan de zon.

Dit betekent een toename van 60 tot 85 uur, 90 tot 140 uur in de Endurance-modus, 280 uur in de Ultra-modus en 30 dagen in de Tour-modus.

Precisie en geavanceerde functies

In het hart van de Suunto Vertical zitten geavanceerde functies die die van eerdere modellen ver overtreffen. De geïntegreerde GPS biedt een indrukwekkende locatie nauwkeurigheid, terwijl de barometer een nauwkeurige analyse van de hoogte en veranderingen in de luchtdruk mogelijk maakt. Maar wat de Suunto Vertical echt onderscheidt is de analyse van de klimprestaties, perfect voor bergsporters.

Real-time D+ analyse

Het nieuwe paradepaardje van de Suunto Vertical is de verticale analyse tool. Sporters kunnen nu hun verticale prestaties in realtime bekijken, met statistieken over stijgen en dalen binnen handbereik. Dit stelt je niet alleen in staat om je huidige prestaties te beoordelen, maar ook om je run te plannen, je inspanning te beheren en je vooruitgang in de loop van de tijd te volgen. Een zeer nuttige functie, die ook op andere merken te vinden is.

De Suunto Vertical is een trailhorloge van hoog niveau dat sporters (+95 sportmodi) een combinatie van robuustheid, precisie en geavanceerde functies biedt. We zijn verheugd Suunto terug te zien in de race voor avontuurlijke horloges.

We zijn begonnen met onze test en zullen je over een paar weken zeker een debriefing geven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *